Людям з порушення зору Звичайна версія

За матеріалами Фонду гарантування Генпрокуратура та ДБР викрили оборудки колишніх топ-менеджерів «ВЕКТОР БАНКУ» на 28 млн грн

05.11.2019

ПРЕС-РЕЛІЗ

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) надав документи та інформацію Генеральній прокуратурі та Державному бюро розслідувань (ДБР) про незаконну фінансову оборудку службових осіб ПАТ «ВЕКТОР БАНК», які незаконно вивели активи банку на суму понад 28 млн грн, чим завдали збитків банківській установі та її кредиторам на зазначену суму коштів.

Під час досудового слідства встановлено, що екс-голова Правління «ВЕКТОР БАНКУ» та колишні керівники структурних підрозділів фінустанови за попередньою змовою з іншими особами, шляхом укладення завідомо збиткового для банку кредитного договору, перевели на рахунки української компанії грошові кошти на суму 28 млн грн. У подальшому отримані гроші були переведені на рахунки пов’язаних з банком фірм та розподілені між учасниками злочинної схеми.

За результатами досудового розслідування посадовим особам ПАТ «ВЕКТОР БАНК» оголошено про підозру у вчиненні злочину в межах кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України – заволодіння за попередньою змовою групою осіб чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Зараз проводяться необхідні слідчі та розшукові дії з метою встановлення усіх обставин вчиненого злочину, притягнення винних до відповідальності та забезпечення відшкодування збитків.